Musik är något som kan ge tröst i livets svåraste stunder. En av de tyngsta stunderna i livet är när vi behöver begrava någon vi känner. Då kan det verkligen hjälpa att lyssna på musik. Men att välja rätt musik till någons begravning kan kännas svårt. Du kan rådfråga begravningsbyrån om du behöver hjälp. Ett exempel på en bra begravningsbyrå är Lova begravning som finns runt om i hela landet. Men eftersom det här med musiksmak kan vara varierande kommer vi i det här inlägget att ge dig tips på några låtar som brukar spelas på begravningar.

Svenska låtar

Vi börjar med att ge några exempel på låtar som både spelas på bröllop och på begravningar eftersom de följer ett kärlekstema, vilket kan vara fint att spela även på en begravning. Några bra exempel på det är För kärlekens skull av Ted Gärdestad, Utan dina andetag av Kent och Kärleksvisan av Sarah Dawn Finer. Med det går vi vidare in i fler tips på svensk musik som brukar spelas på begravningar:

En stund på jorden av Laleh.

Håll mitt hjärta av Björn Skifs.

Strövtåg i hembygden av Mando Diao.

I den stora sorgens famn av Ted Gärdestad.

Själen av en vän av Ken Ring.

Jag och min far av Magnus Uggla.

Så skimrande var aldrig havet av Sven Bertil Taube.

Himlen är oskyldigt blå av Ted Gärdestad.

Tröstevisa av Benny Anderssons Orkester.

Engelska låtar

Förutom att det finns många bra låtar på svenska som ger tröst på en begravning finns det också en hel del låtar på engelska som brukar spelas på begravningar runt om i hela världen. Här är några exempel:

Bridge over troubled water av Simon and Garfunkel.

Time to say goodbye av Andrea Bocelli.

Some die young av Laleh.

My way av Frank Sinatra.

Tears in heaven av Eric Clapton.

Hallelujah av Leonard Cohen.

What a wonderful world av Frank Sinatra.

One sweet day av Mariah Carey.

Angels av Robbie Williams.

Make you feel my love av Adele.

Goodbye my lover av James Blunt.

Play this when I’m gone av Machine Gun Kelly.

Fields of gold av Eva Cassidy.

Musik till din begravning

Att välja musik inför ens egen begravning kan kännas absurt eftersom det förhoppningsvis kommer att dröja ett bra tag tills att din egen begravning ska ske. Men om du har några låtar som är viktiga för dig kan det vara bra att låta dina närstående veta att du gärna vill att låtarna ska spelas under din begravning. Det kan kännas skönt för dina närstående att redan veta hur du vill att din begravning ska vara och därför kan det vara bra att du berättar det för någon. De flesta väljer att skriva ner sina önskningar kring sin begravning, bland annat vilken musik de vill ska spelas.