Att välja rätt musik till ett bröllop är en minst lika stor och viktig del som att välja rätt bröllopsdekorationer till festlokalen, vilken mat och vilken tårta som ska serveras. I det här inlägget får du tips på hur du kan tänka när du ska välja musik till ditt bröllop.

Musik till vigseln

När vigseln börjar brukar man vanligtvis gå in till musik. Den mest klassiska musiken brudpar går in till är brudmarschen. Men det många glömmer bort är att ni oftast kan välja vilken musik ni vill till er vigsel. Om ni gifter er kyrkligt kan det ibland krävas att det spelas en psalm eller två under ceremonin men annars brukar brudparen själva kunna välja den musik de vill efter samråd med kyrkans kantor och med prästen. Ni kan välja att gå in eller gå ut till en låt som är speciell för er. Men det går såklart också bra att välja klassisk bröllopsmusik som är standard på bröllop. Ni kan välja att spela musiken i kyrkans högtalare eller låta organisten spela er valda musik. Under vigseln kan ni också ta in någon som sjunger. Det kan vara en vän, familjemedlem eller en duktig musiker ni känner till.

Musik till bröllopsfesten

Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på när ni ska välja den musik som ska spelas på er bröllopsfest. Er första låt ni dansar till som nygifta kan ni välja fritt själva. Men när det kommer till festmusik är det en bra idé att blanda genrer och gammalt med nytt eftersom era gäster har olika musiksmak och är i olika åldrar. Blanda musiken med den musik ni tycker bäst om så kommer er bröllopsfest att vara lyckad. Tänk på att musiken ska vara något som de flesta kan tycka om och kan dansa till. Ni kan hyra in en DJ som väljer musiken eller sätta ihop en egen spellista.

Låtar till bröllop

Om ni är osäkra på vilka låtar ni ska välja till ert bröllop så är den här delen fylld av typiska låtar för bröllop.

Svenska låtar

För kärlekens skull – Ted Gärdestad

Kärleksvisan – Sarah Dawn Finer

Ännu doftar kärlek – Marie Fredriksson

Utan dina andetag – Kent

Du är allt – Sonja Aldén

Aldrig ska jag sluta älska dig – Jonas Gardell

Kärleken är evig – Lena Philipsson

Älska mig – Ainbusk singers

Av längtan till dig – Åsa Jinder & Cajsa-Stina Åkerström

Håll mitt hjärta – Björn Skifs

Engelska låtar

Perfect – Ed Sheeran

Can’t help falling in love – Elvis Presley

Your song – Elton John

You’re the inspiration – Chicago

As long as you love me – Backstreet boys

I want to know what love is – Foreigner

Lay all your love on me – ABBA

Can’t take my eyes off you – Franki Valli

All you need is love – The beatles