Musik är något som påverkar människor på flera olika sätt. Du kan få massor av känslor när du lyssnar på musik. Det kan vara en anledning till att en del har ett stort intresse för musik. Om du har ett stort musikintresse kan du bejaka det intresset på flera sätt. Du kan lyssna på musik till vardags men även uppleva musik live. När du ska iväg på konsert eller någon annan form av musiktillställning är det kul att göra dig lite fin inför det speciella tillfället. Att sminka dig lite kan göra stor skillnad för både ditt utseendet och din känsla. Med en bra mascara kan du få fina ögon som framhävs på ett snyggt sätt. Mascara kan ge allt från flirtiga till dramatiska ögonfransar och det kan vara det enda du behöver för att känna dig snygg när du ska på en musiktillställning.

Musik påverkar kroppen och psyket

Även om musik inte är ett stort intresse spenderar en genomsnittlig person väldigt mycket tid på att just lyssna på musik. Att lyssna på musik är en njutbar aktivitet att ägna sig åt. Många jobbar med musik av den anledningen. När du lyssnar på musik aktiveras och påverkas visa delar i hjärnan som förknippas med belöningssystemet. Men det måste vara musik som du tycker om för att det kemiska processerna ska kickas igång. Det är faktiskt inte bara belöningssystemet som dras igång när du lyssnar på bra musik utan musik sätter igång olika förändringar i hela din kropp. När musik aktiverar visa delar i hjärnan som har en sammankoppling med det autonoma nervsystemet kan du få olika fysiska reaktioner som svettningar, upphetsning och rysningar. Musik kan även påverka din andning, blodtryck och hjärtpuls.

Musik kan skapa obehag

Det är inte sällan som du tycker om musik som skapar en bra balans mellan det som du känner igen och något nytt. Det finns ingen speciell musikgenre som har mer eller mindre påverkan eftersom hela musikupplevelsen är individuell och bygger helt på dina egna preferenser. Men hos alla är det så att ju mer hjärnaktivitet som musiken skapar desto mer påverkas du av musiken på olika sätt. Musik kan även skapa obehag hos människor genom att aktivera kamp- och flyktsystemet. Du kan bli arg och upprörd när det händer.

Människan har alltid lyssnat på musik

Musik har följt med människan sen urminnestider. Att lyssna på musik har och är viktigt för människor. För att du ska kunna ta del av musikens positiva effekter på dig är det en bra idé att hitta musik som du verkligen gillar och som du känner skapar känslor i dig.