De flesta som tränar regelbundet gör det gärna med musik i öronen. Men förutom att det är trevligare att träna till musik kan det även förbättra träningsresultaten en hel del.

När du ska välja musik till träningspasset är den bästa utgångspunkten att välja de låtar du tycker om. Beroende på vilken typ av träning du ska utföra kan du behöva ta en noga titt på låtar med hög BPM, eller beats per minute. Ett tips på hur du kan gå till väga när du väljer musik är att sätta på ett aktivitetsarmband och lyssna på favoritlåtarna. Det ger dig en tydligare bild över vilken musik som ökar din puls mest.

Har du inga favoritlåtar kan du istället leta efter färdiga musiklistor på nätet. Det finns nämligen de listor som innehåller just träningsmusik du kan använda dig av ifall du inte vill skapa en egen lista. Det är också ett sätt för dig att hitta nya låtar du kanske missat. Det finns egentligen inga rätt och fel låtar att träna till, det viktigaste är att du väljer de som verkligen motiverar dig till att anstränga dig mer. Du kan hitta sådana låtar inom de flesta genrer.