Precis som för träning kan du bli motiverad att jobba hårdare ifall du lyssnar på lite bakgrundsmusik. Det är många som tycker att jobbet är långtråkigt, men genom att spela upp rätt låt kan de tråkigaste uppgifterna bli uthärdliga.

Till skillnad från träningsmusik bör jobbmusiken vara lite lugnare och inte spelas särskilt högt. Då kommer den bara distrahera dig. En lugnare jazz eller klassisk musik kan vara utmärkta alternativ. Radioprogram är ett annat alternativ som många tycker om att ha på i bakgrunden. Det kan fungera lika bra som musik. Varför inte ett radioprogram där de spelar de populäraste låtarna?

Det spelar ingen roll vilken musik du gillar, genom att spela den i bakgrunden av ditt arbete kommer du förhoppningsvis känna dig mer motiverad till att utföra dina jobbuppgifter.

Det allra viktigaste du bör tänka på är att inte störa eventuella arbetskamrater. Det är inte alla personer som tycker om att ha ett bakgrundsljud, de kan få det svårare att jobba ifall de har ett ständigt ljud runt omkring sig. Dubbelkolla därför med kollegorna ifall de är okej att du spelar lite musik. Annars får du skaffa dig hörlurar.