En av de mest populära artisterna idag är Justin Bieber. Till skillnad från andra artister var Biebers start lite annorlunda. Det hela började med att hans mamma laddade upp videor på Youtube där tonåringen spelade gitarr och sjöng. De blev snabbt virala och flera kända artister och skivbolag konkurrerade om att få samarbeta med den unge artisten.

Justin Bieber kommer ursprungligen från Kanada och föddes år 1994. Han slog igenom år 2007 och hans musik kallas ofta tuggummipop. Det är en enkel, dansvänlig och glad musik. Dock har han under den senaste tiden visat att han även klarar av att skriva och framträda mer seriösa låtar. Lonely, som han skrev tillsammans med Benny Blanco, är ett bra exempel på detta.

Att Justin Bieber är begåvad är ingen hemlighet, ju äldre han blir desto bättre verkar han bli. Han har under de senaste åren dessutom fått samarbeta med några av de mest kända artisterna och DJ:arna, bland annat David Guetta och Nikki Minaj.

Men precis som för andra yngre popstjärnor finns det även en lite mörkare sida av Justins framgångar. För ett antal år sedan rapporterades det en hel del om Biebers kriminella beteenden och okontrollerade festande. Som ung var det ovanligt att se Bieber utan ett stort leende. Under de senare åren har han dock förändrats till en lite buttrare man med kaxigare attityd och tatueringar. Som tur är ser det ut som att han har börjat fått ordning på sig själv igen och den nyaste musiken tog verkligen fansen med storm.